

להצעת מחיר
המותאמת עבורך
אישור קיום ביטוח - "כרטיס הזכייה" שלך במכרז.
אישור קיום ביטוח קבלנים נדרש כמעט על ידי כל צד שלוקח חלק בפרויקט בניה: יזם או קבלן ביצוע או קבלן חוזי המשתתפים במכרזי המדינה.
כל אחד לפי עיסוקו ועניינו, נדרש להמציא אישור קיום ביטוח למשרד השיכון, רמ"י - רשות מקרקעי ישראל, משרדי הממשלה השונים בקשר לפרויקטים המבוצעים עבור או במסגרת גופים הכפופים להם, רשויות ציבוריות רשויות מקומיות וכיוצ"ב.
אישורים אלה נדרשים לא רק בתחום הציבורי מוסדי:
במגזר הפרטי - אישורי קיום ביטוח נדרשים גם מגופים פרטיים הלוקחים חלק בייזום או ביצוע של פרויקטים ומעוניינים להגן על עצמם באמצעות מסמך התחייבות של חברת הביטוח בקשר לעצם קיום הביטוח ותנאיו – כלפיהם.
בעלים בפרויקט תמ"א 38 – חיזוק או הריסה ובנייה
בעלי דירות בפרויקטים של תמ"א 38 לסוגיהם המעוניינים להגן על עצמם הן מפני תביעות צדי ג' והן מפני נזקים לעבודות, למבנה הקיים, או לתכולת דירותיהם - דורשים אישור קיום ביטוחים - חתום ע"י חברת הביטוח של היזם/הקבלן.
הגורם המממן - אף הבנק המלווה דורש אישור קיום ביטוח לצורך מתן אשראי או מימון לפרויקט. מכאן ברור: ללא אישור זה אין זכיה במכרז, אין עסקה, או אין מימון.
אישור קיום ביטוח - חזק יותר מפוליסה!
במרבית המקרים, אישור קיום ביטוח הוא כבר לא רק מסמך עקרוני אלא 'תחליף' פוליסה והמסוכם בו אפילו גובר על הפוליסה אם חברת הביטוח תכיל בו שינוי הסותר את האמור בפוליסה. אין ספק שכדי לקבל את "כרטיס הזכייה" המיוחל, צריך לעשות כאן עבודה רצינית ועדיף שזו תתבצע על ידי סוכן מקצוען שזה תחום התמחותו.
הנה כמה נקודות שיש לשים אליהן לב במיוחד:
הבעיה העיקרית בתהליך
ברוב המקרים המשתתף במכרז מתחייב בעת הגשת המכרז, להציג אישור קיום ביטוח בנוסח הרשום בתנאי המכרז, לאחר זכייתו בו, כל זאת מבלי שהוא טורח לפנות לחברת הביטוח בשלב מקדים זה של הגשת המכרז כדי לקבל את אישורה או התייחסותה לנוסח האישור המבוקש ולתנאי המכרז ודרישותיו.
כאן קיימות שלוש אפשרויות:
• חברת הביטוח מערימה קשיים – ולכן יש צורך בגורם שינהל משא ומתן (פינג-פונג) עם חברת הביטוח ומזמין המכרז ו/או יועץ הביטוח שלו כדי שכל אחד ייסוג ויגמיש את עמדותיו, עד שמגיעים לעמק השווה. תהליך זה יכול לקחת זמן - שלא תמיד עומד לרשותך.
• חברת הביטוח מקבלת את דרישות המכרז אבל דורשת בעבור פוליסה תואמת לתנאי המכרז מחירים אסטרונומיים שאינך מוכן ויכול לשלם ו/או שמפתיעים אותך וחורגים ממסגרת התקורות שלקחת בחשבון.
• חברת הביטוח מסרבת לבטח – מה שמבטל את זכייתך במכרז

לנו הכלים, הידע, הניסיון והמעמד המוערך אצל חתמי חברות הביטוח כדי להשיג לך אישור קיום ביטוח, לנהל משא ומתן מול מזמין המכרז, הרשות או הגוף הפיננסי
הנה הטלפון הישיר של איציק סימון:
050-5299480
אל תהסס להתקשר.
תהליך קבלת אישור קיום ביטוח
במיעוט המקרים אישור קיום ביטוח חתום (כאישור עקרוני) צריך להיות מצורף למסמכי הגשת המכרז. במקרים אלה קל יותר לכל הצדדים המעורבים: חברת הביטוח, המזמין אתה עצמך ולנו- כמי שצריכים לספק לך את המענה – כי כולם צועדים על קרקע בטוחה. האישור מהווה מסמך עקרוני בלבד אולם תנאיו כבר סוכמו מראש.
במקרים אלה יש חשיבות להפניית תשומת לב למועדים הנקובים במכרז להגשת שאלות, הסתייגויות או בקשות מיוחדות שיידונו רק בפרק זמן נקוב מסויים - שלאחריו יש להגיש את המסמך במסגרת הגשת המכרז- ללא כל שינוי או הסתייגות.
אולם - במרבית המקרים, הזוכה במכרז מגיש את אישור קיום הביטוח לאחר זכייתו בלבד. מסמכי המכרז מועברים לחברת הביטוח בשלב זה בלבד והיא מצידה מעלה את הסתייגויותיה, את החרגותיה ואת דרישות המיגון, מוחקת את הסעיפים, הנוסחים והתרחישים שהיא אינה מוכנה לבטח או שאינם עולים בקנה אחד עם הפוליסה שהמבוטח כבר מחזיק או הפוליסה שהיא מוכנה למכור. זהו מצב בו צריך לנהל משא ומתן גם עם חברת הביטוח וגם עם מזמין המכרז במידה וזה ניתן.
אם יש צורך להציג אישור קיום ביטוח גם לגורם המלווה פיננסית, או כל מזמין אחר ו/או גוף משפטי (כגון צד לעסקת קומבינציה) – אותו תהליך יתקיים גם למולו.
כאן, אנו חוזרים ומדגישים כי העובדה שאישור קיום ביטוח והכתוב בו 'חזק' יותר מבחינה משפטית מאשר הפוליסה עצמה, גורמת לכך שחברת הביטוח תשים את מלוא כובד משקלה במשא ומתן על הסעיפים שיופיעו באישור וניסוחם.
לקבלת מידע או פרטים על סוג הביטוח הנדרש, מלא את הטופס וניצור איתך קשר בהקדם
כמה הערות לגבי מכרזי משרד השיכון
כחלק מתהליך הזכייה במכרז - ובשלבים הבאים: לפני ובמהלך הבניה ועד לקבלת טופס-4 ואכלוס מלא של הפרויקט - על היזם להמציא אישור קיום ביטוח למדינה – למשרד השיכון ו/או רמ"י- רשות מקרקעי ישראל .
תהליך זה מתבצע בכמה פעימות.
מיד לאחר הזכייה במכרז על היזם להמציא אישור קיום ביטוח עקרוני המאשר לקונית את התחייבות חברת הביטוח לבטח את הפרויקט מיד עם העלייה לקרקע.
הפעימה השנייה בנושא הביטוח יוצרת כאן בעייתיות נוספת על כל האמור עד כה.
שלב 05 – מסירת הקרקע – מוגדר ע"י מ. השיכון: מסירת פינות המגרש ליזם ומסירת האחריות על המגרש ליזם, בכפוף להמצאת נספח ביטוח על ידי היזם.
דהיינו - מבחינת משרד השיכון מועד מסירת הקרקע ליזם לצורך בניה הוא הזמן שבו יש להנפיק למשרד השיכון אישור קיום ביטוחים מפורט - המאשר את ביצוע הביטוחים המפורטים מראש במסמכי המכרז ובעיקרם: ביטוח עבודות קבלניות.
אבל בפועל, במרבית המקרים, בין השלב הראשון מיד לאחר הזכייה במכרז בו ניתן אישור קיום ביטוח ברמה העקרונית לבין תחילת העבודות בשטח, יכולים לעבור חודשים ארוכים ולפעמים אף שנים. מדוע? כי על היזם לתכנן את הפרויקט ולהשיג היתרי בניה, לעתים ברצונו להגיש בקשות לשינוי תב"ע ועוד..
ואולם- ע"פ דרישות המדינה, למרות המרחק על ציר הזמן בין שלב 05 למועד התחלת הבניה בפועל, משרד השיכון דורש ביטוח עבודות קבלניות כבר בשלב זה . מזווית הראייה של משרד השיכון - הקרקע כבר נמסרה לידיך, אין לו רצון או אפשרות לעקוב ולוודא מתי בדיוק אתה מתחיל את הבניה. זאת ועוד, מבחינתו כל אירוע ביטוחי שיקרה עליה (שריפת קוצים שהתפשטה לבתים הסמוכים, ילד שיחק במקרר ישן שמישהו זרק בשטח ונכלא בתוכו) הוא באחריותך. לכן הוא דורש ביטוח עבודות קבלניות מלא כבר בשלב 05.
והמשמעות פשוטה – עלויות ביטוח שאינן משוקללות בתקציב במלואן ואשר גם אין להן תאריך תפוגה ברור.

אישור קיום ביטוח הוא תנאי חובה לזכייה במכרזי מוסדות המדינה, רשויות ציבוריות, עירוניות וכיוצ"ב. זו הבעייתיות הגדולה ביותר בביטוח לקבלן חוזי כי ללא האישור הזכייה במכרז תבוטל. ויש עוד מוקש. חברת הביטוח אינה חותמת גומי. כשמסמכי המכרז מגיעים לידיה היא לא בהכרח תסכים להנפיק את האישור אלא אם כן יוכנסו בו שינויים, דרישות משלה והחרגות לרוב. מלאכת המו"מ וביצוע התאמות לציפיות כל הצדדים זו בדיוק הסיבה מדוע דרוש לך כאן סוכן מומחה ומנוסה שיעשה בעבורך את העבודה הקשה..
אישור קיום ביטוח נדרש לא רק במכרזים ציבוריים ומוסדיים אלא גם לתחום הפרטי. מזמין עבודה יכול להציב בפני הקבלן דרישות סף כתנאי לקבלת הפרויקט ובהן גם הצגת פוליסות ביטוח בתוקף כמו: ביטוח לקבלן ביצוע, (ביטוח עבודות קבלניות) וביטוחי אחריות מקצועית וחבות המוצר. אישור קיומם של ביטוחים אלה, או כל ביטוח נדרש אחר, על גבי מסמך אישור קיום ביטוח מהווה מבחינת המזמין שלב מקדים חשוב בטרם מתן צו התחלת עבודה לקבלן הביצוע. הצורך באישור זה..
אישור קיום ביטוח הוא תנאי חובה לזכייה במכרזי משרד השיכון, מכרזי בניה והשקעות נדל"ן כמו עסקאות קומבינציה וכיוצ"ב.
היזם נדרש, ברוב המקרים, כחלק מתנאי המכרז או ההתקשרות החוזית להציג אישור קיום ביטוח וגם כאן נדרשת התערבות של מומחה לצורך השגת האישור בתנאים נוחים ליזם. בנוסף, למרות שיכול לחלוף זמן רב בין מסירת הקרקע לבין תחילת עבודות, עדיין, על היזם להפעיל פוליסת ביטוח מתאימה אם אינו רוצה להיות חשוף לתביעות בגלל אירוע ביטוחי שקרה בקרקע המיועדת לבניה ...
אישור קיום ביטוח קבלנים נדרש לא רק על ידי מזמין עבודה אלא גם ע"י המלווה הפיננסי. כמו האחרים, גם הבנק או קרן המימון רוצה לוודא שתקלות של היזם או המבצע אינן נופלות עליו, שכספו מוגן ושמאחורי הלווה עומדת חברת ביטוח ופוליסה בתוקף התואמת את סוג הסיכונים והעבודות המבוטחות. מזווית הראייה של הגוף המלווה – הפוליסה מהווה משענת חירום בשעת צרה. כך דורש משרד השיכון מקבלנים חוזיים שמשתתפים במכרזי מדינה כך דורשים מזמיני עבודה פרטיים, כך גם דורש הבנק המלווה ...
זקוק לביטוח עבודות קבלניות?
צור קשר - 03-6951414
או שלח מייל- itzick@simon-ins.co.il
או מלא את הטופס ונחזור אליך בהקדם